Τιτιβίσματα / Επίσημες Ιστοσελίδες Δήμων της Θεσπρωτίας

Τα τιτιβίσματα …

Η αύξηση των χρηστών του twitter το κατέστησε ένα από τα ισχυρά μέσα του χώρου, μέσα από το οποίο πολιτικοί, αθλητές και γενικότερα πρόσωπα της δημοσιότητας εκφράζουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους ή απλά κοινοποιούν κάτι που τους άρεσε. Οι πολιτικοί που αποτελούν την νέα “ομάδα που μπήκε στο παιχνίδι” χρησιμοποιούν το twitter και για να “εξαπολύσουν" επιθέσεις εναντίον των πολιτικών τους  αντιπάλων.
Τις τελευταίες μέρες το twitter έχει την τιμητική. Μία αθλήτρια έπειτα από μία ανάρτηση της (συγκεκριμένα έγραψε «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!») αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Άγονες του 2012. Όμως δεν είναι μοναδικό αυτό το φαινόμενο. Ο Ελβετός αμυντικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελβετίας αποκλειστικέ επίσης από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Άγονες του 2012 λόγω του σχολίου του (συγκεκριμένα έγραψε “Θέλω να δείρω όλους τους Νοτιοκορεάτες. Είναι διανοητικά καθυστερημένοι ηλίθιοι”) στο twitter. Είναι φανερό ότι οι δύο αθλητές δεν τήρησαν το αρχαιοελληνικό ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».

Τα σχόλια στο twitter έδιναν και έπαιρναν κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων τι στιγμή που εισερχόταν πρώτη στο στάδιο η Ελληνική Αποστολή. Συγκεκριμένα πολλοί ήταν εκείνοι που ειρωνεύτηκαν, διακωμώδησαν την Ελλάδα μας, θέτοντας το ερώτημα αν  η χώρα μας πλήρωσε την σημαία ή την χρωστάει ή αν την έχει υποθηκευμένη. Αυτοί όμως αγνοούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στη χώρα μας η οποία μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεπώς δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν προσβλητικά και να αστειεύονται εις βάρος μας.
Προσοχή λοιπόν με τις Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση γιατί μία ανάρτηση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω ….
-----------------------------------------------------------------------------------
Επίσημες Ιστοσελίδες Δήμων
Κάνοντας μια επίσκεψη στις επίσημες ιστοσελίδες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας βρήκαμε κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα. Πιο συγκεκριμένα τα ευρήματα παραθέτονται παρακάτω.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρησιμοποιεί ως επίσημη Ιστοσελίδα αυτή που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.igoumenitsa.gr και όχι την Διαδικτυακή Πύλη  (http://www.igoumenitsa.gov.gr/) η οποία έχει παραμείνει εγκαταλειμμένη ένα και πλέον χρόνο και η οποία δημιουργήθηκε στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Δήμος Σουλίου χρησιμοποιεί ως επίσημη ιστοσελίδα την Διαδικτυακή Πύλη  (http://www.dimossouliou.gov.gr/) που δημιουργήθηκε στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ). Ωστόσο αν κάποιος προσπαθήσει να επισκεφτεί την παλιά ιστοσελίδα του δήμου (http://www.paramythia.gr/) μεταφέρεται αυτομάτως στη Διαδικτυακή Πύλη .
Ο Δήμος Φιλιατών χρησιμοποιεί και αυτός ως επίσημη ιστοσελίδα τη Διαδικτυακή Πύλη (http://www.filiates.gov.gr/) που δημιουργήθηκε στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ). Η παλιά ιστοσελίδα (http://www.filiates.gr/) μεταφέρει αυτόματα τους επισκέπτες της στη Διαδικτυακή Πύλη.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι δήμοι έχουν αρχίσει να αξιοποιούν τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών τους. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις…. 

Ντάνης, Γ. «Καλοκαίρι και τεχνολογία» Εφημ. Θεσπρωτών … Διαβούλευση 96 (Ηγουμενίτσα), 06/08/2012, σελ. 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου