Διαδικτυακά Χριστούγεννα …

e-ευχές
Το παραδοσιακό ταχυδρομείο, κατακλύζεται από ευχετήριες κάρτες και γράμματα των μικρών παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη. Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έκαναν και κάνουν ρεπορτάζ για το θέμα. Παρότι η κίνηση είναι υψηλή μια μερίδα ανθρώπων προτιμά την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναντι του “παραδοσιακού”. Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και η αύξηση αυτή αποτυπώνεται στους εξυπηρετητές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συγκαταλέγονται φυσικά η αμεσότητα της παράδοσης, καθώς η παράδοση στον παραλήπτη γίνεται σε δευτερόλεπτα. Επίσης η δυνατότητα πολλαπλής αποστολής,με ένα κλικ, παρέχει ευκολία στους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κερδίζοντας έτσι χρόνο για ξεκούραση. Τέλος η χρήση τουηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί και μια οικονομική λύση. Τα κοινωνικά δίκτυα,που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και αυτά από τις μέρες των γιορτών. Οι αναρτήσεις ευχών στις σελίδες των χρηστών καθώς και τα μηνύματα που ανταλλάσουν οι χρηστές των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Μία έρευνα που διεξήγαγε η Microsoft μέσω του msn στους επισκέπτες 12 Ευρωπαϊκών χωρών, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα, για τονπροτιμώμενο τρόπο αποστολής ευχών έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Τηλεφωνικές κλήσεις (74%)
  • Γραπτά μηνύματα (50%)
  • e-mail (20%)
  • Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (17%)
  • Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)
  • Συνομιλία με video (4%)
e-αγορές
Τα Χριστούγεννα είναι και περίοδος αγοράς δώρων και διακοπών. Και στις δύο περιπτώσεις το διαδίκτυο παρέχει πληθώρα προσφορών τόσο σε δώρα όσο και σε ταξιδιωτικούς προορισμούς για διακοπές. Πολλά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν τις προσφορές τους, στο διαδικτυακό κοινό και αρκετές φορές είναι πραγματικές προσφορές. Στο θέμα των δώρων πέρα από την μεγάλη ποικιλία μπορεί κανείς να εντοπίσει γρήγορα, και σε πολλές περιπτώσεις οικονομικότερα, από το σπίτι τα δώρα που θέλει να κάνει.
------------------------------
Καλά Χριστούγεννα. Εύχομαι το 2012 να είναι μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη ευτυχία,
απαλλαγμένη από τα αρνητικά της χρονιά που φεύγει…
Χρόνια πολλά
Γεώργιος Β. Ντάνης



Ντάνης, Γ. «Διαδικτυακά Χριστούγεννα». Εφημ. Θεσπρωτών…Διαβούλευση 63 (Ηγουμενίτσα), 19/12/2011, σελ. 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου